top of page

Om vår förening 

Vår historia
 

Dansklubben Glada Hudik bakåt i tiden

Dansklubben Glada Hudik är en ideell förening som utövar ett flertal danser som tex Bugg, Foxtrot, Modern Fox, Salsa, Dance Fusion m.m
 

DGH bildades 27 oktober 1987 med ordförande Peter Bryngelsson, Sekreterare Lena Lindsten, Kassör Karin Nygren för att främja danskulturen och få träffa andra med samma intresse.

 

Övriga på DGH:s första möte var Lasse Fyhr, Lars-Ove Bengter, Mikaela Borg, Sylia Svensson, Lena Bengtsson, Torgny Sundqvist, Benita Larsson, Patrik Frykman, Robert Olofsson samt ordförande för detta möte Benny Hansen.

Klubben drivs av medlemmarna vilka har växlat under årens gång. 

 

Nu 2024 har vi hittills ett medlemsantal på 136 st. Vår verksamhet består av danskurser från nybörjare och uppåt och omfattar barn, ungdom och vuxna.

 

Utöver kurserna har vi socialdans på dag och kvällstid för alla åldrar i bugg, fox och salsa.

DGH är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), Svenska danssport förbundet (DSF) och MittNorrlandsdanssportförbund (MNDSF).

År 2016 är en milstolpe för Dansklubben Glada Hudik. Den genomgripande renoveringen av helt egna lokaler påbörjas på Djupegatan 47 i Hudiksvall. Den nya egna lokalen sätts i bruk under våren 2017 med förhoppning om nytänkande och utvecklande av vår verksamhet.

Hösten 2023 lämnar DGH sina lokaler på Djupegatan 47 och flyttar tillbaka till IOGT på Marknadsgatan 5 i Hudiksvall och är tillbaka där allt startade. 

bottom of page