Hoppa till sidans innehåll

Alkohol-Drogpolicy


Alkohol - Drogpolicy

Alkohol och Drogpolicy i Dansklubben Glada Hudik

Dansklubben Glada Hudik ställer sig bakom samhällets och idrottsrörelsens mål att minska alkoholkonsumtionen och drogmissbruket, framförallt senarelägga ungdomars alkoholdebut.

Som en av hälsinglands idrottsföreningar har vi ett medansvar när det gäller idrottsungdomars alkoholvanor och utsatthet för droger. Genom idrottens ordinarie verksamhet lär sig barn och ungdomar att värna om sin kropp. I föreningen blir de också delaktiga i en positiv gemenskap, som i sig fungerar förebyggande.

Kontakten med positiva förebilder i form av ledare, och äldre aktiva utgör ytterligare en positiv faktor. Det är i denna vardagsverksamhet idrottsrörelsen ger sitt viktigaste bidrag till kampen mot alkoholens och drogernas skadeverkningar. Utgångspunkten måste vara att idrotten ska utgöra en trygg miljö också ur alkohol – och drogsynpunkt. Föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i föreningslivet. Detta ställer också krav på idrottens ledare, som i sin samvaro med barn och ungdomar måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder.

Idrottens alkoholpolicy innebär b.la: ( Källa Sisu idrottsutbildarna) att inga alkoholdrycker* ska förekomma bland vare sig ledare eller aktiva i samband med
idrottsverksamhet för barn och ungdomar- t.ex. under träningsläger och tävlingar eller resor till och från dessa att i samband med idrottsevenemang undvika försäljning av alkoholdrycker till allmänheten.

I de fall utskänkning förekommer i samband med större arrangemang av evenemangkaraktär har arrangerande förbund/förening ett särskilt stort ansvar för att ordningskravet beaktas att uppmärksamma gällande lagstiftning avseende marknadsföring av alkohol, att i sponsorsammanhang avstå från sådana åtaganden som kan uppmuntra eller på annat sätt leda till ökad alkoholkonsumtion,
*Alkoholdrycker =spritdrycker,vin,starköl (dryck starkare än lättöl)

Dansklubben Glada Hudiks styrelse har antagit ovanstående alkohol-och drogpolicy utifrån SISU:s grunddokument . Styrelsen har ansvar att årligen gå igenom dessa riktlinjer inför årsmötet.

Hudiksvall den 1/1 2011
Styrelsen Dansklubben Glada Hudik

Uppdaterad: 09 JAN 2020 22:50

Dansklubben Glada Hudiks kursanmälan

 

Dansklubben Glada Hudiks webbshop

 

 

 

 Dansklubben Glada Hudiks facebooksida       Dansklubben Glada Hudiks instagramsida  

 

Medlemsabatt hos danskor.se
               Medlemsrabatt 10 %

 

Dansklubben Glada Hudiks sponsor

 

 

Svenska DanssportFörbundet

 

Postadress:
DK Glada Hudik - Danssport
Djupegatan 47
82450 Hudiksvall

Besöksadress:
Djupegatan 47
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info