Historik

Dansklubben Glada Hudik bakåt i tiden

Dansklubben Glada Hudik är en ideell förening som utövar Bugg- och Rock n Rolldanserna (BRR).

DGH bildades 27 oktober 1987 med ordförande Peter Bryngelsson, Sekreterare Lena Lindsten, Kassör Karin Nygren för att främja danskulturen och få träffa andra med samma intresse. Övriga på DGH:s första möte var Lasse Fyhr, Lars-Ove Bengter, Mikaela Borg, Sylia Svensson, Lena Bengtsson, Torgny Sundqvist, Benita Larsson, Patrik Frykman, Robert Olofsson samt ordförande för detta möte Benny Hansen.

Klubben drivs av medlemmarna vilket har växlat under årens gång. Vår verksamhet består av danskurser från nybörjare och uppåt och omfattar barn, ungdom och vuxna. Utöver kurserna har vi motionsdans, parträning, uppvisningsträning samt träning för tävlingspar.

DGH är medlem i Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska danssport förbundet (DSF). Eftersom att DGH inte har egna lokaler så hålls våra träningar och kurser på IOGT i Hudiksvall samt Hällans Bygdegård i Idenor.

År 2016 blir en milstolpe för Dansklubben Glada Hudik i samband med att renoveringen av helt egna lokaler påbörjas, från och med kursstarten våren 2017 körs alla kurser i dom nya lokalerna på Djupegatan 47 i Hudiksvall.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.