Dansklubben Glada Hudik bakåt i tiden

Dansklubben Glada Hudik är en ideell förening som utövar ett flertal danser som tex Bugg, Lindyhop, West coast swing, Salsa, Dubbelbugg, Fox m.m

DGH bildades 27 oktober 1987 med ordförande Peter Bryngelsson, Sekreterare Lena Lindsten, Kassör Karin Nygren för att främja danskulturen och få träffa andra med samma intresse. Övriga på DGH:s första möte var Lasse Fyhr, Lars-Ove Bengter, Mikaela Borg, Sylia Svensson, Lena Bengtsson, Torgny Sundqvist, Benita Larsson, Patrik Frykman, Robert Olofsson samt ordförande för detta möte Benny Hansen.

Klubben drivs av medlemmarna vilket har växlat under årens gång. Vår verksamhet består av danskurser från nybörjare och uppåt och omfattar barn, ungdom och vuxna. Utöver kurserna har vi motionsdans, parträning, uppvisningsträning samt träning för tävlingspar.

DGH är medlem i Riksidrottsförbundet (RF),Svenska danssport förbundet (DSF) och MittNorrlandsdanssportförbund (MNDSF). Innan DGH hade egen lokal så hölls våra träningar och kurser på IOGT i Hudiksvall samt Hällans Bygdegård i Idenor.

År 2016 är en milstolpe för Dansklubben Glada Hudik. Den genomgripande renoveringen av helt egna lokaler påbörjas på Djupegatan 47 i Hudiksvall. Den nya egna lokalen sätts i bruk under våren 2017 med förhoppning om nytänkande och utvecklande av vår verksamhet.

Uppdaterad: 09 JAN 2020 22:45

Dansklubben Glada Hudiks kursanmälan

Dansklubben Glada Hudiks webbshop

Dansklubben Glada Hudiks facebooksida       Dansklubben Glada Hudiks instagramsida