Kort om West Coast Swing

West Coast Swing, ofta förkortad WCS är en pardans med rötter i Lindy Hop. Dansen kännetecknas av ett elastiskt utseende som är resultatet av en teknik som använder kompression (eng. compression) och uttänjning (eng. stretch) när föraren vill ändra riktning på följarens förflyttning. Ett par som dansar west coast swing dansar inom sin egen yta eller ficka (eng. slot) på dansgolvet, till skillnad från andra danser där dansparet rör sig runt på dansgolvet i en så kallad dansriktning. Dansen tillåter i stor utsträckning att både föraren och följaren improviserar sina steg och rörelser. West coast swing kan dansas till olika tempon på musiken samt till olika musikgenrer som exempelvis r&b, hiphop, blues och pop.

Dansklubben Glada Hudik arrangerar WCS-kurser i...

...två olika steg i dagsläget, även helgkurser förekommer. 

Grön/Steg 1 = Nybörjare
För dig som aldrig dansat förut eller som dansat tidigare men känner att det är dags att friska upp kunskaperna, här lär vi oss grundsteg och basturer

Gul/Steg 2 = Fortsättning
För dig som gått nybörjarkursen och känner att grunderna sitter, här utvecklar vi dansen ytterligare med nya turer/variationer, förbättrar vår teknik och börjar musikanpassa. Du bör ha gått minst två gröna kursomgångar.

För att komma till anmälan, klicka här.